4 tips om de verkoopkansen van je woning te verhogen

16 augustus 2021 | Leestijd: 2 min

Je woning voorbereiden op de verkoop

Een goede voorbereiding verhoogt de verkoopkansen, maar maximaliseert ook de verkoopprijs. Bereid je woning voor op de verkoop door de inrichting aan te passen. Maar simpelweg opruimen kan ook al bijdragen aan de uiteindelijke verkoopprijs.

Op foto’s of videomateriaal zal de woning er veel aantrekkelijker uitzien. Kopers zullen tijdens een bezoek ook minder afgeleid worden als het huis of appartement er netjes uitziet.

Geen zorgen, simpele acties, zonder veel uitgaven, kunnen het resultaat al bevorderen.

4 tips op de verkoopkansen te verhogen

TIP 1

grondige schoonmaak van het huis of appartement

Simpel, toch? Een frisse woning is een must bij het verkopen. Maar, het zijn meestal de details waar het oog op valt. Heb je een tuin? Trim de haag en doe het gras af. De koper ziet anders een tuin met veel onderhoud. Oude tapijten kunnen wel eens stoffig ruiken. Soms is het dan beter om deze weg te nemen. Een potentiële koper kijkt zorgvuldig in elk hoekje van de woning.

TIP 2

opruimen en persoonlijke spullen opbergen

Kopers stellen zich voor hoe het zou voelen om in de woning te wonen. Het is dan ook erg moeilijk om dit te visualiseren als er overal familiefoto’s ophangen. Ben je een verzamelaar en is dat duidelijk te zien in je woning? Voor de koper kan het een drukke en volle indruk geven. Probeer het neutraal te houden en ga voor een ‘minder is meer’ aanpak.

TIP 3

controleer je woning

Ga door je woning en controleer de lichten. Vervang lampen indien nodig. Controleer de kranen op kalksporen. Werken de toestellen? Pak het probleem aan indien nodig. Een vlek op de muur kan met een likje verf snel verholpen worden.

Zorg ervoor dat je woning een goed onderhouden indruk nalaat. Anders ziet de koper alleen maar redenen om de vraagprijs te drukken.

TIP 4

houd het neutraal

Smaken en stijlen verschillen. Probeer je interieur van neutrale kleuren te voorzien. Vermijd donkere kleuren in kleine ruimtes. Ga voor een algemene look en houd je eraan. Het doel is om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. De opstelling van je meubelen, een beetje groen of extra kussens kunnen meteen een ander gevoel overbrengen. Een - zelfs minimaal - ingerichte - woning trekt veel meer positieve aandacht.

ZOEKSERVICE