Kopen en verkopen in vertrouwen met Adaleta

Het belang van het kiezen van een geregistreerde makelaar

12 juni 2023 | Leestijd: 3 min

Als het gaat om het navigeren door de enorme en ingewikkelde wereld van onroerend goed, is het cruciaal om weloverwogen beslissingen te nemen en samen te werken met professionals die jouw belangen voorop stellen.

In het verleden ontbrak het de vastgoedmarkt in de Comunidad Valenciana, inclusief Costa Blanca, aan gestandaardiseerde regels en kwalificaties voor makelaars, wat leidde tot een gebrek aan professionaliteit en potentieel riskante transacties.

De Comunidad Valenciana erkende echter de noodzaak van verandering en voerde in oktober 2022 nieuwe regels in. Als gevolg hiervan is Adaleta, een volledig gelicentieerde en geregistreerde makelaar, toegewijd aan het bieden van een verbeterd niveau van service en bescherming voor onze gewaardeerde klanten.

RAICV 1221 banner

Ontdek de voordelen voor jou

Een van de belangrijkste doelen van de nieuwe regelgeving is het beschermen van consumenten bij hun vastgoed transacties. Als geregistreerde makelaar neemt Adaleta deze verplichting serieus en zorgt ervoor dat onze klanten met vertrouwen kunnen kopen of verkopen. Hieronder een aantal specifieke verplichtingen en voordelen van het kiezen voor Adaleta.

Waarborg rekening

Adaleta biedt klanten een depositoverzekering, met een minimale garantielimiet van 60.000 EUR. Deze verzekering beschermt tegen mogelijke professionele fouten en zorgt ervoor dat onze klanten niet in kwetsbare situaties terechtkomen.

Wettelijke aansprakelijkheid

Om onze klanten verder te beschermen, heeft Adaleta een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering met een minimale dekking van 600.000 EUR. Deze dekking beschermt tegen mogelijke professionele fouten en zorgt ervoor dat onze klanten niet in kwetsbare situaties terechtkomen.

Naleving van de huidige wetgeving

Als geregistreerde makelaar werkt Adaleta volgens de huidige wetgeving. Dit betekent dat we onafhankelijk, onpartijdig en voorzichtig handelen, waarbij de belangen van onze klanten altijd voorop staan.

Onze toewijding om op de hoogte te blijven van de wettelijke vereisten garandeert een transparante en wettige aanpak van elke vastgoedtransacties.

Kennis en professionele kwalificaties

Adaleta en onze vertegenwoordigers beschikken over de noodzakelijke professionele kwalificaties om als geregistreerde makelaars te werken. Ons team is goed op de hoogte van de fijne kneepjes van de vastgoedmarkt, zodat we je accuraat en betrouwbaar advies kunnen geven tijdens je koop- of verkooptraject.

Informatie over regelgeving en deontologische principes

We begrijpen dat navigeren op de vastgoedmarkt complex kan zijn. Daarom nemen we de taak op ons om onze klanten te voorzien van uitgebreide informatie over regelgeving en deontologische principes. Door dit te doen, stellen we onze klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en tegelijkertijd ethische en verantwoordelijke praktijken in onze diensten te garanderen.

Toewijding aan goede praktijken

Als geregistreerde makelaar verplicht Adaleta zich formeel tot het naleven van goede praktijken bij het leveren van onroerend goed diensten.

We houden onszelf aan de hoogste normen van professionaliteit, integriteit en klanttevredenheid. Onze inzet voor goede praktijken is een bewijs van onze toewijding aan dienstverlening en het waarborgen van jouw tevredenheid als klant.

Het kiezen van een geregistreerde makelaar, zoals Adaleta, in de Comunidad Valenciana is van groot belang voor een veilige en bevredigende ervaring met onroerend goed. Onze naleving van de nieuwe regelgeving biedt onze klanten vele voordelen, waaronder een borg en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, naleving van de huidige wetgeving, professionele kwalificaties, up-to-date kennis, uitgebreide informatie en een toewijding aan goede praktijken.

Met Adaleta aan je zijde kun je met vertrouwen kopen of verkopen, wetende dat je belangen beschermd zijn en dat je werkt met een vertrouwde en geregistreerde professional op de vastgoedmarkt.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen je vastgoeddoelen te bereiken terwijl je gemoedsrust voorop staat.

ZOEKSERVICE