5 tips om jouw woning voor te bereiden op een lente verkoop

5 april 2022 | Leestijd: 3 min

Het aantal verkopen per seizoen kan jaar na jaar verschillen. Vooral wanneer we spreken over de verkoop van Spaanse vakantiewoningen, waarbij we erg afhankelijk zijn van kopers uit het buitenland.

Uit statistieken blijkt echter dat de verkoop van woningen het meest constant is in de voorjaarsperiode. Jouw woning in de lente op de markt zetten is dus altijd een goed idee!

Naast het vinden van de juiste makelaar, zijn er enkele eenvoudige manieren om jouw woning te onderscheiden van de anderen.
Hier alvast enkele tips:

01

SCHOONMAKEN EN OPRUIMEN

Wanneer de winter ten einde loopt, de zon tevoorschijn komt en de bloemen beginnen te bloeien, is het weer tijd voor een lenteschoonmaak! Maak de ramen en rolluiken schoon en houd het fris. Berg zoveel mogelijk kleine zaken op en verwijder persoonlijke items die het meest opvallen. Denk minimalistisch.

Wanneer potentiële kopers jouw huis of appartement bezoeken, is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk afleidingen zijn. Ze moeten zichzelf echt kunnen inbeelden als nieuwe eigenaar van het pand.

02

LICHT

Iedereen houdt van een lichtrijke woning. Hoewel we aan de Costa Blanca kunnen genieten van heel wat zonnige dagen, een bezichtiging kan zich altijd voordoen op een eerder bewolkte of regenachtige dag.

Zorg ervoor dat alle verlichtingsarmaturen werken en dat rolluiken gemakkelijk kunnen worden geopend door de makelaar.

03

EERSTE INDRUK

Nog voor ze jouw woning betreden, werpen potentiële kopers een eerste blik op de buitenkant of inkom. Heb je een oprit of een voortuintje? Maai het gazon, verwijder enig vuil, snoei de haag en verwijder het onkruid. Is de woning is gelegen in een urbanisatie waar het onderhoud afhankelijk is van de vereniging van eigenaren? Wees pro-actief en neem op tijd contact op met het administratiekantoor.

"Je krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken!"

04

FRISSE LOOK

Werd jouw woning pas geschilderd? Prima! Zo niet, controleer de muren op vlekken of schade en werk bij indien nodig. Een goed onderhouden woning zal door de bezoekers enkel als positief worden onthaald.

Ben je van plan om te schilderen voordat je het pand te koop stelt, opteer dan voor een neutrale kleur. Een donkere muur zorgt niet voor het juiste, frisse effect. Evenmin zal een rode of groene muur door iedereen worden gewaardeerd. Hoewel kopers de kleur van de muren gemakkelijk naar hun eigen smaak kunnen aanpassen, is het ook hier opnieuw de eerste indruk die telt.

05

STAGING | INRICHTING

Denk neutraal. Hierdoor kies je steeds voor de beste aanpak! Echter, een beetje inrichting of presentatie van jouw huis of appartement geeft potentiële kopers een uitnodigende gevoel. Haal de lente in huis. Een kleur accentje kan hierbij helpen! Denk aan een plant of bloem, het aansteken van een kaars, een kleurrijk kussen of minimale decoratie items.

Overdrijf niet, want... less is more!

Gratis waardebepaling

Denk je eraan om je woning aan de Costa Blanca te verkopen?
Neem contact op met onze makelaardij en ontdek wat je woning waard is.
ZOEKSERVICE