Spanje maakt belastingaangifte eenvoudiger voor niet-residenten

6 maart 2024 | Leestijd: 2 min

In februari 2024 heeft Spanje meerdere fiscale veranderingen doorgevoerd. Hieronder vallen 2 belangrijke aanpassingen in de belastingwetgeving die het gemakkelijker maken voor niet-ingezeten eigenaren en expats. Deze aanpassingen zijn bedoeld om het belastingproces te vereenvoudigen. Bovendien dragen ze ook bij aan een positiever imago van Spanje. Door het belastingproces toegankelijker te maken, stimuleert Spanje internationale investeringen.

Aangifte huurinkomen

niet residenten

Eén van de belangrijkste veranderingen heeft te maken met het aangeven van huurinkomsten. Voorheen moesten niet-residenten hun huurinkomen elke drie maanden aangeven. Met de nieuwe regels gebeurt dit nu jaarlijks en dat betekent minder administratief werk.

Een andere belangrijke verandering heeft te maken met de manier waarop belastingen worden betaald. Voorheen moest je een Spaanse bankrekening hebben om belastingen te betalen. Met de nieuwe regels kunnen niet-ingezetenen nu gebruikmaken van SEPA-bankrekeningen, wat zorgt voor meer gemak en flexibiliteit.


Alle wijzigingen raadplegen? Lees de BOE

ZOEKSERVICE