Woning verkopen? Bereid je voor op een bezichtiging.

17 augustus 2021 | Leestijd: 2 min

Je hebt beslist om je woning te verkopen en hebt een makelaar aangesteld. Potentiële kopers zullen je woning willen bezoeken. Van zodra je je woning te koop zet, kunnen de eerste bezoeken al vrij snel volgen. Elke bezichtiging is een begeleide rondleiding die op afspraak door je makelaar wordt uitgevoerd.

Hieronder geven we je alvast 3 tips om je hierop voor te bereiden.

3 tips om een bezichtiging voor te bereiden

GAAT HET OM JE VAKANTIEWONING?

breng de makelaar op de hoogte dat je aanwezig bent

Door ons op de hoogte te stellen van je aanwezigheid, kan er een afspraak worden ingepland bij een bezichtiging. Het kan tot ongemakkelijke situaties leiden als je in de woning bent zonder dat de makelaar dit verwacht. Stel je voor dat je net een douche neemt wanneer de woning bezocht wordt met potentiële kopers.

VERBLIJF JE IN DE WONING?

verlaat het huis bij een bezichtiging

Kandidaat kopers moeten een woning vrij kunnen bezoeken zonder zich zorgen te moeten maken om de verkoper te beledigen. Ervaring leert dat de bezoekers niet altijd hun mening durven te delen wanneer de eigenaar aanwezig is. In dat geval vertellen ze de makelaar achteraf wat ze niet positief vonden aan de eigendom. Op dat moment te laat voor de makelaar om oplossingen voor te stellen en/of om de positieve punten extra te benadrukken.

VOORBEREIDING

wees voorbereid op een bezichtiging

Staat je huis of appartement te koop? Dan zijn bezichtigingen vanzelfsprekend. De dag en het tijdstip kunnen erg uiteenlopend zijn. Dus zorg ervoor dat je snel kan reageren en je woning klaar is om kopers te ontvangen.

ZOEKSERVICE