Nieuwbouw Costa Blanca

Een nieuwbouw woning kopen aan de Costa Blanca is een fantastische keuze! Geen nood aan structurele aanpassingen, renovaties of schilderwerken. Mits wat inrichting ben je helemaal klaar om in te trekken.

NIEUW KOPEN

de voordelen van een nieuwbouw

Voor de hand liggend, het is gloednieuw. Dit betekent niet alleen een zorgeloos pand, het betekent ook een betere kwaliteit. Denk aan thermische en akoestische isolatie. Verbeterde materialen zoals dubbele of driedubbele beglazing. Energie vriendelijke apparaten, ...

Ga je voor een strakke moderne stijl of juist voor traditioneel?
De keuze is aan jou!

Wat zijn de pluspunten bij het kopen van een nieuwbouw?

01
Garantie op apparaten
02
10 jaar garantie op ontwerpfouten
03
10 jaar garantie op constructiefouten
04
Geavanceerde bouwnormen
05
Optie om te personaliseren
06
Weinig onderhoud

ONDERZOEK

de nieuwbouwmarkt verkennen

Een groot aanbod van nieuwe projecten liggen verspreid over de Costa Blanca. Dit is geweldig nieuws wat betreft keuze.

Maar, niet elke bouwpromotor biedt dezelfde kwaliteit, hetzelfde niveau van professionaliteit en financiële stabiliteit. Adaleta staat je bij en werkt alleen samen met ervaren promotoren.

Kopen op plan of sleutelklaar

Afwegen van voor- en nadelen

Tijdens het zoeken naar de nieuwbouw van jouw dromen, zal je keuzes moeten maken. Zo kan je kiezen tussen "op plan" of sleutel-op-de-deur.
Beide opties bieden fantastische mogelijkheden aan de Costa Blanca. Er is echter een groot onderliggend verschil.

Kopen "op plan" kan als een beetje avontuurlijker worden beschouwd. Vooral omdat de woning nog niet klaar is. Kijken naar een stuk grond, met een plattegrond in de hand, is niet voor iedereen te visualiseren. Zelfs wanneer de ontwikkeling actief wordt gebouwd, is dit niet hetzelfde als een sleutelklaar pand.

Anderzijds biedt "op plan" wel de mogelijkheid om te personaliseren. Andere vloeren, veranderingen in lay-out, ... Een sleutelklare woning daarentegen is klaar. Wat je ziet is wat je krijgt.

Een ander verschil is het tijdsbestek. Nieuwbouw kopen op plan vraagt meer tijd. Afhankelijk van de bouwfase kan dit enkele maanden zijn. Een langere duurtijd hoeft niet per se negatief te zijn. Betalingen worden in fasen uitgevoerd, afhankelijk van de voortgang van de bouw.

Terug voor de hand liggend, sleutel-op-de-deur is meteen beschikbaar. Meubilair en decoratie zijn bovendien ook een prima hulpmiddel op jouw woning een persoonlijke toets te geven.

3 tips om de markt te onderzoeken

TIP 1

vergelijk locaties

Niet gebonden aan een specifieke ligging of locatie? In dat geval heb je het grote voordeel om verschillende zone's met elkaar te vergelijken.
De locatie is een zeer beslissende factor bij vastgoed. Door verschillende regio's te vergelijken, bieden meer opportuniteiten zich aan.

TIP 2

vergelijk projecten

Hoewel 2 projecten op papier op elkaar lijken, kunnen ze grote verschillen hebben. Gebruik van materialen, gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten spelen een grote rol in de bouwkosten.
Vastgoed is vraag versus aanbod. Honderden identieke eigendommen, zijn niet echt uniek, toch?

TIP 3

bespreek het project met jouw makelaar

Jouw aankoopmakelaar wordt door jou geïnstrueerd. Aarzel daarom niet om hun onbevooroordeelde mening en ervaring met een bouwheer te vragen.
Ervaring hebben met een ontwikkelaar is een groot voordeel. Een makelaar die jou belangen behartigt, zal niet bang zijn om een kritische beoordeling te geven.

Wij zoeken jouw woning!

Vind je niet meteen wat je zoekt?
Laat ons weten wat je zoekwensen zijn.
Je wordt via e-mail automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe woningen in het aanbod die aan jouw wensen voldoen.

De juiste nieuwbouw vinden

Het vinden van de nieuwbouw woning van jouw dromen is gemakkelijker en meer ontspannen als je weet waarop te letten. Door kritisch te zijn en de juiste vragen te stellen, kun je kanshebbers elimineren.

In deze sectie duiken we in de aspecten van het zoeken en vinden van een nieuwbouw aan de Costa Blanca.

DE JACHT OP NIEUWBOUW

wees toegewijd

Het zoeken naar een nieuwbouw woning kan behoorlijk tijdrovend zijn. Toch sta je voor een belangrijke beslissing die van invloed is op jouw financiële welzijn. Wees daarom toegewijd, het is een goed besteedde tijd.

Het online zoeken naar onroerend goed geeft een gevoel voor prijzen en het aantal projecten die te koop staan. Hoewel het een goed begin is, levert het geen betrouwbare inzichten op. Projecten in het echt bekijken, praten met de makelaar en de omgeving ontdekken doen dit wel. Het resulteert in een betere marktkennis, iets wat online niet kan.

Denk na en bespreek het doel van jouw aankoop. Ben je van plan om een nieuwbouw appartement te kopen voor vakantie? Of liever een Costa Blanca villa, om langere tijd te vertoeven?
Heb je kinderen en wil je dat ze vriendjes maken om mee te spelen? Of liever ontsnappen aan de drukte in je eigen oase van rust? Bepaal jouw wensen en doelen. Dit zorgt voor een goed doordacht plan.

Sociale media en fora geven vaak een goed beeld van wat je kunt verwachten. Zo kan je persoonlijke ervaringen lezen van mensen in soortgelijk scenario. Meningen zijn echter vaak bevooroordeeld en het, goedbedoelde, advies is niet altijd correct.

Kritische vragen alvorens te kopen

BANKGARANTIE

wat is het?

Een nieuwbouw kopen op plan of in aanbouw dient gepaard te gaan met een bankgarantie. De betaling gebeurt in schijven op basis van de vooruitgang van de bouw.

- een eerste aanbetaling bij ondertekening van de koopovereenkomst
- verschillende schijven op basis van de vooruitgang
- een resterend saldo bij oplevering (notaris)

Om de koper te beschermen, werd een bankgarantie (of verzekeringspolis) een wettelijke verplichting. Zo wordt elke betaling veiliggesteld voor het geval de ontwikkelaar faling aanvraagt of nalaat het pand op te leveren.

LICENTIE EERSTE BEZETTING

wat betekent dit?

Een attest afgeleverd door de gemeente. Het is een officiële bevestiging dat een nieuw project voldoet aan alle plannings- en bouwvoorschriften. Verkregen wanneer het project is voltooid. Er staat ook in dat het pand bewoonbaar en gebruiksklaar is (nodig voor aansluiting nutsvoorzieningen).

VERMIJD

onnodig risico

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt, nemen veel kopers nog steeds, ter goeder trouw, een grote gok. Teken nooit een koopovereenkomst voor een nieuwbouw op plan, als de grond niet op naam van de ontwikkelaar staat. Hetzelfde principe voor de bouwvergunning. Zonder bouwvergunning koop je alleen maar hoop en dromen.

BEGELEIDING

schakel professionele hulp in

Schakel voor juridische bijstand altijd een onafhankelijke advocaat in. Zij doen het nodige onderzoek voor u, controleren alle licenties en vergunningen.
Beschouw deze kost als een verzekering. Het is het risico niet waard.

GEVONDEN!

jouw nieuwbouwwoning kopen

Een golf van emoties! Wanneer je jouw nieuwbouwwoning aan de Costa Blanca hebt gevonden, kun je sterke emoties ervaren.
Misschien een beetje zenuwachtig, omdat het een grote beslissing is? Of ongeduldig, waarom is het nog niet af? Of gewoon vol vreugde en klaar om het nieuws aan te kondigen?

In deze sectie proberen we je een algemeen overzicht te geven van wat je kan verwachten.

Het aankoopproces bij een Costa Blanca nieuwbouw

01
Bepaal je doelen en wensen
02
Stel een budget in
03
Onderzoek de nieuwbouwmarkt
04
Bezoek projecten met Adaleta
05
Pre-check door advocaat
06
Reservering van woning
07
Volledige controle door advocaat
08
Ondertekening koopovereenkomst
09
Betaling in schijven
10
Inspectie voor oplevering
11
Notariële akte
12
Geniet van je nieuwe woning

AANKOOPKOSTEN NIEUWBOUW

costa blanca

Aankoopkosten kunnen fluctueren, afhankelijk van de gemeenschap. We zullen de aankoopkosten voor een nieuwbouw aan de Costa Blanca (Valenciaanse gemeenschap) nader bekijken.

Algemeen raden we aan om rekening te houden met een aankoopkost van 14,5%:

- BTW: 10%
- Zegelrecht: 1,5%
- Advocaatkosten: 1%
- Notaris: 1%
- Andere (nutsbedrijven, registratie, ...): 1%

Let op! Bij aankoop van een woning met hypotheek zijn de kosten hoger. Een akte voor de hypotheek wordt ook door de notaris behartigd en dient men te registreren.

Tip: Bij aankoop van een nieuwe parkeerplaats of berging afzonderlijk is de BTW 21%. Indien mogelijk wordt aanbevolen om tezelfdertijd met het onroerend goed te kopen. Zo wordt er slechts 10% BTW verrekend.

NIEUWBOUW KOPEN COSTA BLANCA

waarom kopen met Adaleta?

Het kopen van een woning in het algemeen is een grote stap. Laat staan een woning in het buitenland en op plan.
Reken op onze ervaring met vastgoedtransacties en internationale kopers.

Transparante begeleiding, onbevooroordeelde feedback en een makelaar die voor jou werkt. Dat is wat wij bieden.

Andere stappen

01

Download onze checklist voor bezichtigingen

Met onze checklist voor bezichtigen wordt bezoeken eenvoudig. Noteer opmerkingen en beoordeel de eigenschappen van het pand.
DOWNLOAD DE CHECKLIST
02

Begin met zoeken

Kriebelt het om je zoektocht te beginnen? Bekijk ons aanbod van nieuwbouwprojecten aan de Costa Blanca. Je kan eenvoudig je wensen definiëren en zoeken in detail.
BEKIJK HET AANBOD
03

Eerst verkopen?

Heb je al een woning en wil je die eerst verkopen? Ontdek hoe Adaleta je van dienst kan zijn. Reken op professioneel advies en begeleiding van taxatie tot verkoop.
VERKOOP MIJN WONING
ZOEKSERVICE