De voordelen van een nieuwbouw woning in Spanje

6 juni 2024 | Leestijd: 5 min

Waarom kiezen voor nieuwbouw?

Overweeg je een woning te kopen aan de Costa Blanca of Costa Cálida, maar twijfel je tussen een nieuwbouw pand of herverkoop woning? Hoewel beide opties hun voordelen hebben, heeft de aankoop van een nieuwbouwwoning in Spanje enkele voordelen die je beslissing kunnen beïnvloeden.

Wij zetten de voordelen van nieuwbouw op een rijtje:

1

Moderne voorzieningen en functies

Eén van de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwwoning in Spanje is de toegang tot moderne voorzieningen en functies.

Nieuwbouwwoningen zijn vaak uitgerust met de nieuwste technologie, energiezuinige apparaten en moderne ontwerpen. Van slimme bedieningssystemen tot milieuvriendelijke materialen, nieuwbouwwoningen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften en voorkeuren van hedendaagse kopers.

2

Bouwgarantie

De garantie voor nieuwbouwwoningen is vastgelegd in de wetgeving voor bouwvoorschriften (LOE). Deze stelt drie perioden vast, afhankelijk van het soort defect:

  • 1 jaar voor afwerking (bijv. schilderwerk).
  • 3 jaar voor gebreken aan bouwelementen of installaties die de bewoonbaarheid van het gebouw beïnvloeden. Dit omvat gebreken zoals vocht, defecten aan water-, gas- en elektriciteitsinstallaties, en dergelijke.
  • 10 jaar garantie voor structurele gebreken, ook bekend als de tienjarige verzekering. Deze garantie dekt ernstigste gebreken die de weerstand en stabiliteit van het gebouw beïnvloeden (funderingen, balken, steunbalken, draagmuren of andere elementen die in de structurele categorie vallen).

3

Personaliseren

Als je een nieuwbouwwoning in Spanje koopt, kun je, afhankelijk van de voortgang van de bouwwerkzaamheden en flexibiliteit van de bouwpromotor, je woning aanpassen naar eigen smaak en levensstijl.

Van het kiezen van het kleurenschema tot het selecteren van de materialen of zelfs het aanpassen van de lay-out van de woning. Dit aanpassingsniveau is vaak niet mogelijk bij herverkoop woningen, waar je beperkt wordt door het bestaande ontwerp en de bestaande kenmerken.

4

Lagere onderhoudskosten

Nieuwbouwwoningen in Spanje worden gebouwd met moderne, hedendaagse bouwtechnieken, waardoor de onderhoudskosten vaak lager zijn dan bij oudere woningen.

Aangezien alles gloednieuw is, kan je in de eerste jaren na de aankoop op beperkte onderhoudskosten rekenen. Denk aan huishoudtoestellen, schilderwerken.. Dit kan je op lange termijn zowel tijd als geld besparen.

5

Energie-efficiëntie

Een ander belangrijk voordeel van het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje is de nadruk op energie-efficiëntie. Nieuwbouwwoningen zijn zo ontworpen dat ze voldoen aan de huidige energie normen, wat kan leiden tot lagere energierekeningen en een kleinere ecologische voetafdruk.

Volgens een nieuw EU-akkoord kan de Spaanse overheid in de toekomst bepaalde eisen stellen om aan de energie normen te voldoen. Wanneer je je huis wil verkopen of verhuren, zal het essentieel zijn dat het pand aan de eisen voldoet.

Ontdek het nieuwbouw aanbod

Interesse in de aankoop van een nieuwbouw woning aan de Costa Blanca of Costa Cálida? Neem hier alvast een kijkje in het aanbod.
ZOEKSERVICE