Wat betekent plusvalia belasting?

Plusvalia belasting

Woning verkopen aan de Costa Blanca? Houd rekening met de plusvalia belasting die je aan de gemeente dient te betalen. Deze belasting wordt berekend op basis van de volgende gegevens:

  • Het aantal jaren dat je eigenaar bent van de woning
  • De toename van de waarde van de grond / infrastructuur

In sommige regio’s in de Costa Blanca werden de kadastrale waardes sinds enige tijd niet meer geïndexeerd. Dit kan leiden tot grote verschillen in plusvalia belasting afhankelijk van de gemeente. Je advocaat of vertegenwoordiger kan je een exact cijfer meedelen.

WIE DIENT DEZE BELASTING TE BETALEN?

Elke verkoper, zowel residenten als niet-residenten, dient deze belasting te betalen. Ook wanneer de belastingplichtige een woning erft of schenkt is deze gemeentelijke belasting van toepassing.

UPDATE:

Onlangs werd door de Spaanse regering beslist dat huiseigenaren die geen winst maken bij de verkoop, nu vrijgesteld worden van deze gemeentelijke belasting. Behalve indien je de woning in minder dan 1 jaar na de aankoop terug verkoopt.

Daarnaast werd in November ’21 een nieuwe methode goedgekeurd voor het berekenen van de plusvalia.

Gratis waardebepaling

Denk je eraan om je woning aan de Costa Blanca te verkopen?
Neem contact op met onze makelaardij en ontdek wat je woning waard is.

VRAGEN?

Vind je het antwoord op je vraag niet terug of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.
ZOEKSERVICE